Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė televizijos kanalas „CBC News“, remdamasis Kanados gynybos ministerijos vidaus ataskaita.

Pažymima, kad maždaug pusė visos Kanados ginkluotųjų pajėgų technikos ir įrangos yra „neprieinama arba netinkama naudoti“.

Karinių oro pajėgų kovinė parengtis yra prasčiausia – 55 proc. „kovinės, jūrinės, paieškos ir gelbėjimo, taktinės, mokomosios ir transporto aviacijos lėktuvų“ yra netinkami naudoti.

Ne ką geresnė ir Kanados karinių jūrų pajėgų būklė. „54 proc. fregatų, povandeninių laivų, Arkties pakrančių patrulinių laivų ir gynybinių laivų nėra paruošti eksploatuoti“, – konstatuoja „CBC News“.

Taip pat, kanalo žiniomis, 46 proc. sausumos pajėgų įrangos yra netinkami naudoti.

2023 m. gruodžio 31 d. datuojamos ataskaitos duomenimis, reguliariajai kariuomenei ir rezervui trūksta 15 780 žmonių.

Kanada kaip NATO narė yra įpareigota užtikrinti tam tikrų pajėgų budėjimo režimą ir, jei prireiktų, siųsti savo karius į Europą. Tačiau „CBC News“ pažymi, kad 45 proc. Europos gynybai skirtos įrangos yra „nepasiekiami arba netinkami naudoti“.

Kaip jau buvo pranešta, Kanados parlamento profilinis komitetas pernai skyrė daug dėmesio kariuomenės kovinės parengties tyrimui ir rekomendavo vyriausybei didinti investicijas į gynybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją