Čečėnų despoto gerovė – Rusijos biudžeto lėšomis

„Antrasis Čečėnijos karas pasibaigė Rusijos pergale, nes Kremlius iki šiol moka duoklę čečėnams“, – teigia ne vienas analitikas.

V. Putinui pergalę prieš čečėnus tąkart pavyko pasiekti ne tik brutalia jėga, bet ir savo pusėn persiviliojus vieną maištingosios Kaukazo tautos lyderių – dvasinį lyderį Achmatą Kadyrovą. 2004 metų gegužės 9-ąją, pompastiškai minint Pergalės dieną, Grozno stadione nuaidėjo galingas sprogimas po VIP tribūna, kurioje karinį paradą stebėjo A. Kadyrovas. Teigiama, kad tokiu būdu čečėnai atkeršijo už išdavystę, nors kolaboranto eliminavimas situacijos iš esmės nepakeitė – V. Putinas naujuoju Čečėnijos vadovu paskyrė A. Kadyrovo sūnų Ramzaną.

Jis sugebėjo drastiškomis priemonėmis įtvirtinti savo vienvaldystę, subūręs ištikimybę prisiekusią asmeninę kariuomenė Čečėniją pavertė šalimi, kurioje galioja ne Rusijos Federacijos įstatymai, o R. Kadyrovo ir jo klano diktatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)