R. Sunakas patyrė vis didesnį spaudimą atleisti atvirai dešiniųjų pažiūrų S. Braverman po to, kai kritikai apkaltino ją įtampos didinimu per kelias savaites trukusias prieštaringas propalestinietiškas demonstracijas ir kontrprotestus šalyje.

Kol kas neaišku, kas pakeis S. Braverman, kuri buvo paskirtas į šį postą, kai R. Sunakas prieš kiek daugiau nei metus tapo ministru pirmininku.

Po atleidimo iš pareigų S. Braverman sakė: „Dirbti vidaus reikalų sekretore man buvo didžiausia gyvenimo garbė“. Ir pridūrė: „Kai ateis laikas, papasakosiu daugiau“.

Atleidimas įvyko valdantiesiems konservatoriams patvirtinus, kad vyksta didelė R. Sunako ministrų kabineto pertvarka – pirmoji nuo 2022 metų spalio 25 dienos, kai jis tapo šalies vadovu.

Tikimasi, kad pakeitimai, apie kuriuos turėtų būti pranešta dar pirmadienį, bus palankūs lojalistams ir jaunesniems kylantiems parlamento nariams, kadangi buvimas valdžioje beveik 14 metų pakenkė torių populiarumui.

Per visą R. Sunako valdymo laikotarpį Konservatorių partija dviženkliu skirtumu atsiliko nuo pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos ir pasak prognozių, pralaimės kitais metais vyksiančius rinkimus.

S. Braverman per visą savo buvimo poste laiką kurstė ginčus ypač dėl savo griežtos pozicijos imigracijos klausimu ir nuolat įsiveldama į vadinamųjų kultūrinių karų klausimus, kurie, kaip manoma, skaldo rinkėjus.

Dešiniųjų pažiūrų atstovė savo kritikus išvadino liberaliais „veganais ir leftistais“ (plg. orig. „tofu-eating wokerati“), o netrukus po paskyrimo pareiškė, kad prieglobsčio prašytojų siuntimas į Ruandą buvo jos „svajonė“ ir „obsesija“.

Tačiau jos pozicija tapo vis labiau neparanki po to, kai praėjusią savaitę ji parašė aštrų laikraščio straipsnį, matyt, be R. Sunako pritarimo, kuriame apkaltino policiją šališkumu kairiųjų atžvilgiu.

Buvo nuspręsta, kad straipsnis kursto įtampą prieš savaitgalio protestus dėl Izraelio karo Gazos Ruože, sutapusius su Paliaubų dienos renginiais, ir pasigirdo raginimai ją atleisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją