Kaip rašo dienraštis, remdamasis trimis su situacija susipažinusiais šaltiniais, Vašingtono perspėjimas buvo perduotas Ukrainos saugumo tarnybos ir Vyriausiosios žvalgybos valdybos pareigūnams.

Vienas „The Financial Times“ pašnekovas pareiškė, kad Baltieji rūmai „vis labiau nusivilia įžūliomis ukrainiečių bepiločių atakomis, nukreiptomis prieš naftos perdirbimo įmones, terminalus, depus ir saugyklas visoje vakarinėje Rusijos dalyje ir paveikusiomis šalies agresorės naftos perdirbimo pajėgumus“.

Rusija išlieka viena iš svarbiausių pasaulinių energijos eksportuotojų, nepaisant Vakarų įvestų sankcijų jos naftos ir dujų pramonės sektoriui. Šiais metais naftos kainos išaugo maždaug 15 proc. – iki 85 JAV dolerių (apie 78,5 euro) už barelį, dėl ko degalų kainos pakilo kaip tik tada, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pradėjo rinkimų kampaniją.

Vašingtoną taip pat neramina tai, kad jeigu ukrainiečiai toliau atakuos Rusijos objektus, rusai gali atsakyti atakomis prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

„Neskatiname ir neleidžiame rengti atakų Rusijos viduje“, – sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas.

Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA) atsisakė komentuoti. Ukrainos saugumo tarnybos atstovas spaudai irgi atsisakė pateikti komentarų, o Vyriausiosios žvalgybos valdybos ir Prezidento kanceliarijos darbuotojai neatsakė į dienraščio užklausas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)