Kaip rašo „Politico“, kalbama apie amonio perchloratą. Dėl galimybės jo įsigyti, anot leidinio pašnekovų, tariamasi su Rusijos „Anozit“.

Irano atstovai taip pat derasi dėl šio raketinio kuro komponento pirkimo Kinijoje, tačiau su kokiomis įmonėmis „Politico“ pašnekovai negalėjo pasakyti.

Tiekti Iranui amonio perchloratą draudžia šiai šaliai dėl jos branduolinės programos skirtos sankcijos, primena „Politico“.

Tiksliai nežinoma, kiek amonio perchlorato Iranas nori pirkti, tačiau, anot vieno iš leidinio šaltinių, kalbama apie kiekį, kurio pakaktų pagaminti tūkstančiams raketų, tarp jų ir „Zolfaghar“ tipo raketų, kurių veikimo nuotolis yra iki 700 kilometrų.

Kai kurios iš šių raketų, teigia „Politico“, galiausiai gali atsidurti Rusijoje ir būti panaudotos kare prieš Ukrainą.

Leidinio pašnekovas taip pat darė prielaidą, kad galima kalbėti ir apie sudėtingesnę schemą, pagal kurią Kinija tiektų amonio perchloratą Iranui, kad šis galėtų gaminti raketas Rusijai. Taigi, „Politico“ šaltinio teigimu, taip Kinija galėtų slapta teikti karinę pagalbą Rusijai.

Prasidėjus plataus masto Rusijos karių invazijai į Ukrainą, labai išaugo Rusijos ir Irano bendradarbiavimas įvairiose srityse, taip pat ir karinėje pramonėje. Rusijos kariai naudoja Irane pagamintus dronus kamikadzes, kad smogtų Ukrainos teritorijai. Be to, buvo pranešta, kad Iranas tiekė Rusijai didelį kiekį amunicijos, taip pat ketina siųsti balistines raketas „Fateh-110“ ir „Zolfaghar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją