Kaip teigia „Onet“ šaltiniai tiek vyriausybėje, tiek Prezidento rūmuose, valstybės vadovas neketina nusileisti opozicijos spaudimui ir sušauks pirmąjį „naujojo“ Seimo ir Senato posėdį per Konstitucijos numatytą 30 dienų nuo rinkimų dienos laikotarpį. Bet jis tai padarys veikiau vėliau nei anksčiau, kadangi nenori sutrumpinti dar tebesitęsiančios dabartinio Seimo ketverių metų kadencijos.

Esą M. Morawieckiui buvo pasakyta, kad prezidentas planuoja sušaukti naujos kadencijos Seimo ir Senato posėdį tik po Nepriklausomybės šventės, kuri švenčiama lapkričio 11-ąją.

Pasak portalo šaltinių, A. Duda tvirtai patikino M. Morawieckį, kad būtent Teisės ir teisingumo partijai (PiS), pasiekusiai geriausią rezultatą per rinkimus, pirmiausia bus suteiktas šansas sudaryti naująją vyriausybę, nors parlamentinė aritmetika jai yra nepalanki.

Antradienį opozicinės Piliečių koalicijos (KO) lyderis Donaldas Tuskas paragino prezidentą A. Dudą kuo greičiau priimti sprendimus ir pareiškė, kad demokratinės partijos yra pasirengusios prisiimti atsakomybę už šalį.