Keturi asmenys buvo suimti policijai atliekant kratas Briuselio, Ninovės, Šarlerua ir Lježo miestuose, pranešė RTBF ir HLN televizijos. Ginklų ar sprogmenų nerasta.

Naujienų agentūra AFP bandė keletą kartų susisiekti su bylą tiriančia federaline prokuratūra ir gauti patvirtinimą, bet atsakymo kol kas negavo.

Belgijos valdžios institucijos išlieka itin budrios po 2016 m. džihadistų savižudžių sprogdintojų išpuolių Briuselio oro uoste ir miesto metro sistemoje, per kuriuos žuvo 32 žmonės.

Praėjusį spalį tunisietis Briuselyje nušovė du švedų futbolo sirgalius. Jį nukovė policija.

Pasak transliuotojo RTBF, areštai sekmadienį buvo policijos operacijos dalis – ieškota smurtauti linkusių asmenų, turinčių ryšių su islamo ekstremistinėmis grupuotėmis.

„Tyrimas atskleidė, kad šie žmonės planavo įvykdyti teroristinį išpuolį“, – naujienų portalui HLN sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas.

„Planai dar nebuvo labai konkretūs, bet vis dėlto pakankamai rimti, kad juos (asmenis) būtų galima suimti ir apklausti“, –pridūrė jis.

Policija keturis įtariamuosius apklausė, o tyrimui priskirtas teisėjas sekmadienį arba pirmadienį turėtų nuspręsti dėl tolesnių veiksmų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją