"Mes reikalaujame pripažinti šių rinkimų rezultatus negaliojančiais ir per 60 dienų surengti naują balsavimą”, - pareiškė M. Tsvangirai partijos - Judėjimo už demokratines reformas - atstovas prie Konstitucinio teismo pastato po atitinkamų dokumentų įteikimo.

Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe per prezidento rinkimus gavo 61 procentą balsų, o M. Tsvangirai - 34 procentus. Valstybės vadovo partija ZANU-PF parlamente gavo konstitucinę daugumą - 158 vietas iš 210. M. Tsvangirai pavadino rinkimus farsu dėl daugybės pažeidimų, įskaitant ir tai, kad šimtai tūkstančių piliečių nebuvo įtraukti į rinkėjų sąrašus.

Stebėti rinkimus buvo leista tik stebėtojams iš Afrikos šalių, kurie pripažino balsavimą laisvu ir sąžiningu. Bet JAV ir Europos šalys, kurios anksčiau paskelbė R. Mugabe sankcijas ir kurioms nebuvo leista stebėti rinkimų, labai abejoja balsavimo rezultatų patikimumu.

89 metų R. Mugabe vadovauja šaliai 33 metus. Pagal naująją Zimbabvės konstituciją, prezidentas gali būti aukščiausiame valstybės poste dvi penkerių metų kadencijas.