Užtemusiame „šviesos mieste" Paryžiuje įvyko tylos minutė už Japoniją. Prancūzijos sostinėje buvo išjungtas Eifelio bokšto, Dievo Motinos katedros, rotušės, operos, tiltų, fontanų ir viešų vietų apšvietimas.

Sidnėjaus operos rūmai buvo tarp pirmųjų užtemusių įžymiųjų pasaulio pastatų, tarp kurių taip pat buvo Pekino stadionas "Paukščio lizdas", kuriame vyko 2008-ųjų olimpiada, "Londono akies" apžvalgos ratas, Niujorko Taimso aikštė ir Kristaus Išganytojo statula Brazilijoje.

Prie akcijos prisidėjo šimtai milijonų žmonių, pasiryžusių tokiu būdu atkreipti dėmesį į energijos vartojimą ir klimato kaitą. Daugelis 20 val. 30 min. vietos laiku valandai išjungė namų apšvietimą, reklamos šviesas ir kitą iliuminaciją.

"Energijos kiekis, kuris buvo sutaupytas per tą laiką, iš tikrųjų nėra pats svarbiausias dalykas, - Sidnėjuje, kur šis judėjimas 2007-aisiais prasidėjo, žurnalistams sakė vienas „Žemės valandos" sumanytojų ir jos vykdomasis direktorius Andy Ridley. - Svarbiausia turėtų būti pademonstravimas, kas gali nutikti, kai žmonės veikia kartu".

Pasak A.Ridley, šiemet akcijoje dalyvavo rekordiškai daug šalių ir teritorijų - 134. Organizatoriai taip pat prašė žmonių įsipareigoti visus metus dirbti kokį nors planetai naudingą darbą, didelį ar mažą.
A.Ridley nurodė, kad "Žemės valanda", kurią organizuoja pasaulinė aplinkosaugos organizacija WWF, šiemet skyrė didelį dėmesį žmonių ryšiui internete, kad jie galėtų įkvėpti vieni kitus pasižadėti saugoti aplinką.

Australijoje, kaip sakė organizatoriai, akcijoje dalyvavo maždaug 10 mln. žmonių - beveik pusė visų gyventojų.

Honkonge „Žemės valandos" metu užgeso visa neoninė pakrantės panorama, Singapūre buvo išjungtas visas dekoratyvinis apšvietimas, o Čangio oro uoste valandai buvo pritemdytos visos nebūtinos šviesos.

Japonijoje, kuri bando atsigauti po didžiulio, anksčiau šį mėnesį įvykusio žemės drebėjimo ir cunamio, "Žemės valandą" šalies šiaurės rytuose paminėjo keli tūkstančiai žmonių ir vienas evakuotųjų centru paverstas viešbutis.

Rusijoje prisidėjo maždaug 30 miestų, pradedant Kamčiatkos Petropavlovsku - labiausiai į rytus nutolusiu šalies miestu - ir baigiant Maskva bei Murmansku šiaurėje.

Maskva išjungė daugiau kaip 70 pastatų ir tiltų, tarp jų - 540 m aukščio televizijos bokšto ir 32 aukštų Maskvos valstybinio universiteto pastato, apšvietimą.

Atėnuose tamsoje paskendo tokie monumentai kaip Akropolis, parlamento pastatas, prezidentūros rūmai ir Poseidono šventykla.
Italijoje akcijoje dalyvavo daugiau kaip 200 miestų ir miestelių. Florencijoje valandai užtemo Senasis tiltas, Pizoje - Pizos bokštas, Romoje - Koliziejus.

Jungtinėse Valstijose šviesos buvo išjungtos Bostono ir Čikagos dalyse.
Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas), išreikšdamas paramą "Žemės valandai", ragino žmones įsijungti į šį judėjimą - "ginti planetą ir užtikrinti žmonių gerovę".

„Panaudokime tas 60 minučių tamsos tam, kad padėtume pasauliui pamatyti šviesą", - sakė jis.

A.Ridley prisipažino niekada nesitikėjęs, kad "Žemės valandos" judėjimas taps toks didelis.

"Iš pat pradžių nė neįsivaizdavome, ... kad tai bus tokio masto, kokio yra dabar. Ir kad tai taip peržengia kultūrų ribas, sienas, rases ir religijas", - sakė jis.

Užgeso ir Lietuvos miestai

Lietuvos miestai taip pat prisidėjo prie šios akcijos, valandai buvo išjungtas svarbiausių objektų ir alėjų apšvietimas.

Akimirkos iš šios akcijos Lietuvoje - nuotraukų albume: