„Manau, kad žiemai esame pasiruošę geriau nei anksčiau“, – nurodė Ukrainos lyderis. Visgi jis nemano, kad Rusija naudos mažiau ginklų.

„Žiema bus sunki, bet, kalbant apie priešlėktuvinę gynybą, esame geresnėje padėtyje nei praėjusiais metais“, – pridūrė V. Zelenskis.

Rugpjūčio mėnesį Jungtinės Karalystės (JK) žvalgyba informavo, kad rusai greičiausiai ir šią žiemą atakuos Ukrainos energetikos infrastruktūrą. Spalį V. Zelenskis sakė, kad Ukraina reaguos į Rusijos smūgius energetikos infrastruktūrai.

Ukrainos energetikos ministras Hermanas Haluščenka pranešė, kad Ukraina pirmą kartą įrenginėja aktyviosios ir pasyviosios apsaugos sistemų svarbiausiems infrastruktūros objektams apsaugoti nuo Rusijos atakų. Aktyvioji apsauga – tai priešlėktuvinė gynyba, o apie pasyviąsias sistemas „nekalbėsime“.

Lapkričio 6 d. Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė, kad Ukraina ruošiasi blogiausiai žiemai šalies istorijoje, nes agresorė Rusija išmėgins Ukrainos elektrinių gynybą raketomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją