Pasak V. Zelenskio, dabar svarbu, kad gynėjai judėtų į priekį net ir nedideliais atstumais ir nesuteiktų atokvėpio šalies agresorės prezidentui.

„Turime išlaisvinti kuo daugiau savo teritorijos ir judėti į priekį, net jei tai mažiau nei pusė mylios ar šimtas metrų, mes turime tai padaryti. Negalime suteikti [Vladimirui] Putinui atokvėpio“, – interviu sakė jis.

V. Zelenskis pripažįsta, kad kontrpuolimo pažanga yra lėta, tačiau, pasak jo, kariai ir toliau juda į priekį. Dabar fronto linija virto artilerijos dvikova, kurios metu rusai ir ukrainiečiai paleidžia 40 tūkst. sviedinių per dieną. Pažangą sulėtino ir bepiločių orlaivių naudojimas kare.

„Tai sudėtinga situacija. Būsiu su jumis visiškai atviras. Mes turime iniciatyvą. Tai yra pliusas. Mes sustabdėme Rusijos puolimą ir perėjome į kontrpuolimą. Ir nepaisant to, jis nėra labai greitas. Svarbu tai, kad kasdien judame į priekį ir išvaduojame teritorijas“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Laidos vedėjas taip pat paklausė V. Zelenskio, ko V. Putinas siekia žudydamas civilius gyventojus.

„Palaužti (mus). Rinkdamasis civilinius taikinius, V. Putinas būtent tą ir nori pasiekti – palaužti (mus). Tuo žmogumi (V. Putinu – red.), kurio kelias paremtas tokiais kruvinais veiksmais, ir viskuo, ką jis sako, negalima pasitikėti. Tokiu žmogumi negalima pasitikėti, nes jis jau seniai nebe žmogus“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją