Jis tai pareiškė per bendrą spaudos konferenciją Osle su Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Danijos ir Islandijos vadovais po Ukrainos ir Šiaurės Europos viršūnių susitikimo, atsakydamas į klausimą, ar jo vizitas į Ameriką nedavė norimo rezultato lėšų skyrimo Ukrainos gynybai klausimu, praneša „Ukrinform“.

„Priešingai, per susitikimus Jungtinėse Valstijose su kongresmenais ir senatoriais, prezidentu ir abiejų partijų vadovais aš gavau teigiamą signalą dėl JAV paramos Ukrainai. Žinoma, tokios pagalbos teikimo terminams turi įtakos vidaus politinė situacija, bet visi dėl to (pagalbos) neabejoja“, – sakė prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prezidentas V. Zelenskis atvyko į Norvegiją po vizito Jungtinėse Valstijose. Jis ten susitiko su karine ir politine šalies vadovybe. Tarp susitikimų temų buvo tolesnė Amerikos pagalba Ukrainai. Nors JAV politikai nepriėmė atitinkamo sprendimo ilgalaikei perspektyvai, prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie 200 mln. dolerių karinės pagalbos Ukrainai skyrimą.

Osle Ukrainos prezidentas su Norvegijos, Danijos, Islandijos, Suomijos ir Švedijos vadovais Ukrainos ir Šiaurės Europos viršūnių susitikime aptarė gynybinio, politinio ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją