„Prašau jūsų sustiprinti bendras pastangas finansiškai padėti Ukrainai sukurti oro gynybos skydą. Milijonai žmonių bus dėkingi Didžiojo septyneto šalims už tokią pagalbą“, – sakė jis vaizdo kreipimesi į G7 lyderius.

V. Zelenskis teigė, kad Vladimiras Putinas po dvi dienas trukusių plataus masto aviacijos smūgių Ukrainos miestams, įskaitant Kyjivą, vis dar turi „erdvės eskalacijai“.

„Rusijos vadovas, kuris dabar yra paskutiniame savo valdymo etape, vis dar turi erdvės tolesniam eskalavimui, – sakė V. Zelenskis. – Tai kelia grėsmę mums visiems“.

Jis sakė, kad Ukraina jau antrą dieną iš eilės kenčia nuo „masinių“ Rusijos raketų smūgių, ir teigė, kad Maskvos pajėgos pirmadienį paleido daugiau kaip 84 raketas, o antradienį – dar 28, o tos atakos dar buvo papildytos „dešimtimis įvairių dronų“.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į padidėjusią grėsmę iš Baltarusijos ir sakė, kad Rusija siekia įtraukti savo sąjungininkę į karą, bei paragino tarptautinius stebėtojus tikrinti Ukrainos ir Baltarusijos sieną.
„Rusija bando tiesiogiai įtraukti Baltarusiją į šį karą, meluodama, kad mes neva ruošiamės pulti šią šalį“, – sakė jis.

„Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje galėtų būti dislokuota tarptautinių stebėtojų misija, kuri stebėtų saugumo padėtį“, – pridūrė jis, ragindamas diplomatus parengti misijos planą su G7 parama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją