„Sudaromos visos sąlygos sumažinti elektros stygių“, – vaizdo pranešime antradienį kalbėjo V. Zelenskis. Elektros tiekimo sutrikimų turėtų būti mažiau, sakė jis, pridurdamas, jog tinkluose vyksta antpuolių padarinių likvidavimo darbai.

Prezidentas apkaltino Rusiją raketomis apšaudant ir bombarduojant Kyjivą ir aplinkines teritorijas, kad priverstų žmones palikti daugiau nei vieną milijoną gyventojų turintį miestą ir regioną.

„Viskas, prie ko prisiliečia [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas, virsta griuvėsiais“, – sakė V. Zelenskis. Tačiau Kyjivas darys viską, kas yra jo jėgose, kad geriau apsaugotų šį miestą nuo rusų antpuolių, pridūrė jis. „Mes turime sprendimą, kaip sustiprinti oro gynybą šiame rajone.“

V. Zelenskis kreipėsi ir į tarptautinius sąjungininkus, prašydamas labiau pasistengti sustiprinti Ukrainos oro gynybos pajėgas – ir ne tik Charkive.

Valstybės vadovas taip pat patikrino, kaip sekasi įrenginėti gynybines linijas Rusijos pasienyje. Pastaruoju metu vis labiau baiminamasi, kad rusai gali vėl pradėti pulti didžiausią Ukrainos miestą Kyjivą.

Ukraina nuo plataus masto Rusijos invazijos ginasi jau daugiau nei dvejus metus.

Vos už 30 kilometrų nuo Rusijos sienos esantis Charkivo didmiestis kovą smarkiai nukentėjo nuo rusų antpuolių, ypač apgadinta jo energetikos infrastruktūra. Charkive reguliariai nutrūksta elektros tiekimas, yra buvę atvejų, kai visas miestas buvo be elektros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją