Zelenskis tai pasakė per pokalbį su Kanados žurnalistais, pranešė „CTV News“.

„Mes tikrai to neįsakėme“, – sakė V. Zelenskis, komentuodamas neseniai įvykdytus sprogdinimus ant Krymo tilto.

Ankstyvą spalio 8 d. rytą pasirodė žinios apie gaisrą ant Krymo tilto.

Vėliau internete buvo pranešta, kad dėl sunkvežimio sprogimo užsidegė ant tilto esantys degalų rezervuarai.

Krymo okupacinė valdžia dėl sprogimo apkaltino „ukrainiečių vandalus“ ir pranešė, kad sugriuvo du tilto važiuojamosios dalies tarpatramiai. Be to, po sprogimo ant Krymo tilto buvo sugadinta 1,3 km geležinkelio bėgių.

Kiek anksčiau žurnalistai pabrėžė, kad Krymo tiltas buvo V. Putino projektas, kuriam pastatyti Rusija išleido beveik 4 mlrd. dolerių.

Pasak JAV leidinio, Krymo tiltas, neteisėtai sujungęs okupuotą pusiasalį su žemynine Rusija, pagal V. Putino logiką yra „sužadėtuvių žiedas“ su pačia Ukraina.

„Putinas dabar akivaizdžiai tiki, kad Ukrainos grįžimas į Rusijos sudėtį yra jos istorinis likimas. Tikriausiai Krymo tilto užpuolimą jis laiko ne tik išpuoliu prieš Rusiją, bet ir asmeniniu įžeidimu. Tikėtina, kad jis į tai reaguos piktai“, – teigiama analizėje.

V. Putinas apkaltino ukrainiečių slaptąsias tarnybas dėl didžiulio sprogimo, dieną anksčiau apgadinusio Krymo tiltą – pagrindinę Rusijos kelių ir geležinkelių jungtį su Maskvos aneksuotu Ukrainos pusiasaliu.

Sprogimą jis pavadino „teroristiniu aktu“.

„Autoriai, vykdytojai ir užsakovai – Ukrainos specialiosios tarnybos“, – per susitikimą su sunkius nusikaltimus tiriančio Rusijos Tyrimų komiteto vadovu pareiškė V. Putinas, rodo Kremliaus išplatinta filmuota medžiaga.

„Nėra abejonių, kad tai teroristinis aktas siekiant sunaikinti labai svarbią Rusijos civilinę infrastruktūrą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)