„Mes ruošiame galingus dalykus Ukrainai, stipriname savo valstybę, savo karius“, – pabrėžė jis.

Jis pažymėjo, kad dabar pagrindinė užduotis yra ginklai Ukrainos kariams, taip pat naujos gynybos galimybės ir nauji Ukrainos partnerių paramos paketai.

„Darome viską, kad mūsų valstybės Nepriklausomybės dienos išvakarėse galėtume pasakyti, jog Ukraina žengė dar vieną žingsnį į stipriausių pasaulio valstybių ratą. Mūsų komanda dabar dirba ypač intensyviai“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Jis teigė, kad bus naujienų Ukrainai. „Mes juos ruošiame su kaimynais ES. Taip pat tuose Europos regionuose, kuriuose mūsų bendradarbiavimo su valstybėmis dar nepakako. Ir, žinoma, su mūsų partneriais Europoje, su kuriais ne kartą įrodėme, kad Europos lyderystė ginant laisvę yra pasaulinės svarbos“, – sakė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad kita savaitė yra „svarbių įvykių Ukrainai metas“.

Rugpjūčio 24-oji yra Ukrainos nepriklausomybės diena. Tai valstybinė šventė Ukrainos nepriklausomybės paskelbimo akto priėmimo ir atsiskyrimo nuo SSRS garbei. Aktą 1991 d. rugjūčio 24 dieną priėmė Ukrainos Aukščiausioji Rada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją