„Sveikiname su šviesia Vakarų apeigų krikščionių Kalėdų švente! Šiandien ir visas artėjančias žiemos šventes sutinkame sudėtingomis aplinkybėmis. Kažkas šiandien pamatys pirmąją žvaigždę danguje virš Bachmuto, Rubezhnoye, Kremennaya. Kažkas šventę švęs kitų žmonių namuose, bet ne svetimuose – pas tuos, kurie priglaudžia ukrainiečius“, – pasakojo Zelenskis.

„Kažkas švęs šias Kalėdas nelaisvėje, bet tegul prisimena, kad mes sekame šiuos savo žmones, grąžinsime laisvę visiems ukrainiečiams ir ukrainiečiams“, - patikino prezidentas.

Kalėdų kalboje jis priminė sunkius karo momentus – „Azovstal“ apgultį ir Rusijos karių okupaciją miestuose netoli Kijevo, atakas Černobajevkoje, Rusijos karių pasitraukimą iš Gyvačių salo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešpriešos sėkmę – Iziumo ir Chersono išlaisvinimą.

„Švęsime savo šventes! Kaip visada. Šypsosimės ir džiaugsimės. Kaip visada. Yra tik vienas skirtumas: stebuklo nelauksime, nes patys jį kuriame“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)