„Ačiū“ JAV prezidentui Joe Bidenui, suteikusiam Ukrainai „dar vieną galingą 2,5 mlrd. JAV dolerių gynybos paramos paketą“, tviteryje angliškai parašė V. Zelenskis.

Ukrainos vadovas dėkojo už šarvuočius „Stryker“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“ ir oro gynybos sistemas „Avenger“ ir vadino šią į paketą įtrauktą ginkluotę „svarbia pagalba mūsų kovoje su agresore“.

Vėlai ketvirtadienį V. Zelenskis pareiškė, kad per svarbų sąjungininkių susitikimą penktadienį JAV oro pajėgų bazėje Ramšteine, Vokietijoje, jis laukia „ryžtingų sprendimų“ dėl tolesnio Vakarų ginklų tiekimo Ukrainai.

Prieš šį susitikimą Berlynas buvo vis labiau spaudžiamas leisti pasiųsti į Ukrainą vokiškus tankus „Leopard 2“. Kyjivas labai stengiasi juos gauti, kad galėtų pradėti Rusijos pajėgų puolimą. Lenkija ir Suomija leido suprasti, kad norėtų duoti Ukrainai šių tankų, bet tam reikia Vokietijos leidimo.

„Esu dėkingas Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charles‘iui Micheliui, kuris šiandien buvo Kyjive ir labai aiškiai paragino Europą priimti sprendimą dėl tankų“, – sakė V. Zelenskis. „Dabar laukiame dar vienos Europos sostinės sprendimo, kuris suaktyvins parengtas bendradarbiavimo tankų srityje grandines“, – sakė jis ir pridūrė: „Tikiu, kad Vokietija ir toliau bus stipri lyderė.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)