Kaip praneša „Ukrinform“, remdamasi oficialia Ukrainos valstybės vadovo paskyra internete, lyderiai aptarė aktualius Ukrainos ir PAR bendradarbiavimo klausimus, tęsdami savo dialogą, prasidėjusį per susitikimą Kyjive.

V. Zelenskis pažymėjo PAR dalyvavimo darbo grupėse dėl Ukrainos Taikos formulės svarbą. Prezidentai atkreipė dėmesį į pasirengimą kitam patarėjų lygio susitikimui dėl Taikos formulės punktų įgyvendinimo.

„Esame be galo dėkingi už mūsų Taikos formulės platformos realaus darbo pradžią. Jūsų šalies ambasada Ukrainoje ir ponas ambasadorius asmeniškai dalyvauja susitikimuose šiuo klausimu“, – sakė Ukrainos valstybės vadovas.

Prezidentai taip pat aptarė pasirengimą Globaliam taikos viršūnių susitikimui, kuriame dalyvaus šalių vadovai.

Buvo pažymėta, jog reikia atkurti „grūdų koridorių“ Juodojoje jūroje, kad būtų užtikrintas aprūpinimo maistu saugumas pasaulyje, taip pat sukurti grūdų tiekimo centrai Afrikoje.

„Mes nelaukiame, mes tęsiame Juodosios jūros grūdų iniciatyvą, bandome alternatyvius maršrutus. Keli laivai su grūdais jau sėkmingai praplaukė šiais maršrutais, nepaisydami sudėtingos situacijos“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis ir C. Ramaphosa taip pat aptarė situaciją mūšio lauke Ukrainoje.

Ukrainos valstybės vadovas pažymėjo, kaip svarbu paspartinti nelegaliai į Rusiją deportuotų ukrainiečių vaikų grąžinimo procesus, taip pat keitimąsi sulaikytais žmonėmis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, V. Zelenskis anksčiau pareiškė, kad Ukrainos Taikos formulė yra svarbi platforma ne tik siekiant teisingos karo, kurį Rusijos Federacija pradėjo prieš Ukrainą, pabaigos, bet ir gali tapti universaliu pagrindu nutraukiant kitus ginkluotus konfliktus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją