Amsterdamo Schipholio oro uoste jis nusileido iš Helsinkio atskridusiu Nyderlandų vyriausybės lėktuvu, paskui lydimas gausios policijos kolonos buvo nuvežtas į Hagą, parodė televizijos stoties NOS padarytas vaizdo įrašas.

Nyderlandų įstatymų leidėjai tviteryje patvirtino, kad ketvirtadienį Hagoje planuojamas susitikimas su V. Zelenskiu.

Naujienų agentūra ANP pranešė, kad jis taip pat susitiks su ministru pirmininku Marku Rutte ir Hagoje pasakys kalbą „Nėra taikos be teisingumo Ukrainai“.

Taip pat planuojama apsilankyti Tarptautiniame baudžiamajame teisme. JT remiamas teismas pradėjo tyrimus dėl galimų Rusijos įvykdytų karo nusikaltimų ir kovo mėnesį išdavė tarptautinį Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį.

Apie V. Zelenskio vizitą nebuvo pranešta iš anksto, ir tai yra pirmasis Ukrainos vadovo vizitas į Nyderlandus. Diena anksčiau jis susitiko su Šiaurės šalių vadovais Suomijoje vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame jie pažadėjo remti Ukrainos vadovą tiek, kiek reikės.

Nyderlandai iki šiol suteikė Ukrainai apie 1,2 mlrd. eurų karinės paramos, kad padėtų šaliai apsiginti nuo plataus masto Rusijos invazijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją