V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos karinė vadovybė pasiūlė mobilizuoti „450-500 tūkst. žmonių“, tačiau jam „reikia daugiau argumentų šiai idėjai paremti“.

V. Zelenskis: Ukraina pasiekė „didelę pergalę“ Juodojoje jūroje

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis antradienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenė pasiekė „didelę pergalę“ Juodojoje jūroje, kur Kyjivas sėkmingai smogė Rusijos kariniams laivams ir apsaugojo jūrų prekybos kelius.

„Visi gali įvertinti tai, kad Rusijos laivynas beveik visiškai prarado dominavimą Ukrainos Juodojoje jūroje, – sakė V. Zelenskis, pridurdamas, kad Maskva bandė įvesti kontrolę dėl to, „ką mes turėtume daryti, ką eksportuoti ir t. t.“.

Volodymyras Zelenskis

Ukraina gaus „kelias“ naujas oro gynybos sistemas „Patriot“


Ukrainos prezidentas V. Zelenskis antradienį pareiškė, kad Ukraina gaus daugiau oro gynybos sistemų „Patriot“, kad šią žiemą galėtų sustiprinti savo pajėgas, nes Maskva vis dažniau rengia atakas iš oro.

„Kelios naujos „Patriot“ sistemos bus Ukrainoje, kad apsaugotų mūsų šalį žiemą. Pažadėjau, kad neatskleisiu jų skaičiaus...“, – sakė V. Zelenskis, pridurdamas, kad pažadėti ginklai yra „labai svarbus rezultatas“, pasiektas per susitikimus su sąjungininkais per naujausias keliones į užsienį“.

V. Zelenskis antradienį surengė metų pabaigos spaudos konferenciją.

Per ją jis dar kalbėjo, kad niekas nežino, kada baigsis karas su Rusija, Kyjive ir tarp jo sąjungininkų užsienyje didėjant nuovargiui.

„Manau, kad niekas nežino atsakymo. Netgi gerbiami žmonės, mūsų vadai ir mūsų Vakarų partneriai, kurie sako, kad šis karas tęsis daugelį metų, jie nežino“, – žurnalistams sakė V. Zelenskis ir pridūrė: „Jei neprarasime atsparumo, karą baigsime greičiau“.

Trumpo prezidentavimas gali turėti stiprų poveikį karo Ukrainoje eigai

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis antradienį pareiškė, kad jei 2024 metais JAV prezidentu bus išrinktas Donaldas Trumpas, tai gali smarkiai pakeisti karo Ukrainoje eigą.

„Jei kito prezidento, kad ir kas jis būtų, politika Ukrainos atžvilgiu bus kitokia, šaltesnė ar ekonomiškesnė, manau, kad šie signalai turės labai didelį poveikį karo eigai“, – sakė V. Zelenskis, turėdamas omenyje D. Trumpą, kuris, pasak jo, „neabejotinai vykdys kitokią politiką“.

Tačiau kalbėdamas apie dabartį V. Zelenskis pareiškė įsitikinimą, kad JAV neatsisakys Ukrainai duotų pažadų, net ir po to, kai Kongresui nepavyko susitarti dėl maždaug 60 mlrd. dolerių paramos Kyjivui.

„Esu įsitikinęs, kad Jungtinės Valstijos mūsų neišduos, kad tai, dėl ko susitarėme JAV, bus visiškai įvykdyta“, – sakė V. Zelenskis per metų pabaigos spaudos konferenciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)