Kaip praneša „Ukrinform“, V. Zelenskis apie tai parašė „Facebook“ paskyroje.

„Draugiškas, atviras susitikimas JAV Senate, kuris yra svarbus Ukrainos rėmimo kovoje už nepriklausomybę, laisvę ir demokratiją patvirtinimas“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Pasak prezidento, jis senatoriams papasakojo apie dabartinę Ukrainos saugumo ir ekonominę situaciją, gyvybiškai būtinos Amerikos paramos svarbą, taip pat atsakė į klausimus.

„Dėkoju Demokratų partijos lyderiui Senate Chuckui Schumeriui ir Respublikonų partijos lyderiui Senate Mitchui McConnellui už dvipartinės paramos mūsų valstybei ir žmonėms konsolidaciją“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Kaip rašoma prezidento tinklalapyje, V. Zelenskis informavo senatorius apie karines užduotis vidutinės trukmės laikotarpiui.

Jis pabrėžė, kad Ukraina ir kitąmet spaus agresorių, todėl JAV parama yra labai svarbi. Ypač buvo pabrėžtas didelio nuotolio ginkluotės poreikis.

Taip pat buvo kalbama apie Ukrainos oro gynybos stiprinimo svarbą siekiant sumažinti Rusijos galimybes ore, apsaugoti civilius, kritinę ir grūdų infrastruktūrą.

Kaip pažymėjo V. Zelenskis, Ukrainos miestų gynyba yra nepaprastai svarbi žmonių grįžimui, ekonomikos augimui ir ekonominės nepriklausomybės užtikrinimui. Valstybės vadovas pažymėjo, kad net karo sąlygomis šiemet Ukrainos ekonomika išaugo 5 proc.

Atsakydamas į senatorių klausimus, prezidentas papasakojo apie Ukrainos sukurto alternatyvaus grūdų koridoriaus apsaugą nuo Rusijos bandymų sutrikdyti civilinę laivybą ir transportavimo apimčių didėjimą.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina įvykdė visus savo įsipareigojimus Tarptautiniam valiutos fondui ir Europos Komisijai.

Ukrainos prezidentas pareiškė, kad tęs ryžtingą kovą su korupcija ir sieks stiprinti antikorupcinę infrastruktūrą.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, V. Zelenskis pirmadienį pradėjo darbo vizitą Jungtinėse Valstijose. Prieš tai jis lankėsi Argentinoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją