Ukraina kovos toliau, kalbėjo V. Zelenskis trečiadienį Pasaulio ekonomikos forume Davose. Tačiau be paramos lėšų Rusijai esą gali pavykti užkariauti Ukrainą. „Ir kai tik ji mus užkariaus, patikėkite, bus karas tarp NATO ir Rusijos“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Tiesioginė nepakankamos Vakarų paramos pasekmė, anot V. Zelenskio, bus susilpnėjimas mūšio lauke. „Mes turėsime didžiulį artilerijos trūkumą“, – sakė jis. Dėl raketų stygiaus susilpnės ir oro gynyba. „Bus milžiniškas skaičius žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – įspėjo V. Zelenskis.

Ukrainos pralaimėjimo atveju Europai esą grės ne tik nauja pabėgėlių banga, bet ir nutrūks grūdų bei elektros energijos tiekimas.

Ukraina jau beveik dvejus metus priešinasi Rusijos agresijai. Kylio pasaulio ekonomikos instituto skaičiavimu, bendra parama Ukrainai jau siekia 240 mlrd. eurų. Tačiau tolesnės milijardinės paramos skyrimas iš svarbiausios rėmėjos – JAV – šiuo metu įstrigęs dėl vidaus politinio ginklo. Dėl Vengrijos veto ir ES kol kas nepavyko pritarti planuotai 50 mlrd. eurų pagalbos programai ateinantiems ketveriems metams.