„Noriu padėkoti jums už tai, kad atvažiavote, kaip ir tarėmės Jungtinėse Valstijose, su vizitu į Ukrainą. Ačiū ir prezidentui [Joe] Bidenui už nuolatinę paramą Ukrainai, mūsų suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, – sakė V. Zelenskis.

Per susitikimą abi šalys ypatingą dėmesį skyrė tolesniam praktinio bendradarbiavimo plėtimui saugumo ir gynybos srityje pagal susitarimus, pasiektus per V. Zelenskio vizitą JAV.

Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad Amerika tebėra svarbiausia Ukrainos partnerė saugumo ir gynybos srityje, ir išreiškė dėkingumą amerikiečiams už materialinę techninę paramą.

Be to, pasak V. Zelenskio, Ukraina bando skatinti darbą visais derybiniais formatais, kad būtų pasiekta taika Donbase ir atkurtas šalies suverenitetas bei teritorinis vientisumas.

V. Zelenskis ir Ll. Austinas aptarė aktualius Ukrainos bendravimo su NATO klausimus ir tolesnę JAV paramą Ukrainai dėl jos euroatlantinių siekių.

Susitikimo metu jie taip pat aptarė Ukrainos ir Europos energetinio saugumo klausimus.

JAV gynybos sekretorius patikino V. Zelenskį, kad Vašingtonas tvirtai palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą su tarptautinės bendrijos pripažįstamomis sienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)