„Tai labai svarbu“, – šeštadienį vakariniame pranešime sakė V. Zelenskis. „Ačiū. Ačiū, Vokietija. Ačiū žmonėms, – sakė jis. – Ačiū, Olafai!“. Žinia apie „Patriot“ pristatymą buvo viešai paskelbta prieš kelias dienas ir V. Zelenskis jau iškart padėkojo O. Scholzui.

JAV gamybos sistemos „Patriot“ ypač vertingos Ukrainai, nes, pasak Kyjivo, jos jau kelis kartus perėmė Rusijos hipergarsines raketas. Kiekvienas Ukrainos oro gynybos sustiprinimas reiškia tūkstančius išgelbėtų gyvybių, pabrėžė V. Zelenskis.

Nauji Vokietijos pristatymai taip pat apima dar 10 universalių vikšrinių transporto priemonių „Bandvagn 206“, šešis sunkiasvorius sunkvežimius su puspriekabėmis ir apie 6 000 dūminių šovinių, skirtų 155 milimetrų kalibro artilerijos vienetams. Vokietija taip pat suteikė kulkosvaidžių, šaudymo akinių, žiūronų ir išminavimo įrangos.

Be oro gynybos pagalbos, šiuo metu ypač svarbi parama išminavimui, sakė V. Zelenskis. Maždaug 174 tūkst. kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos šiuo metu yra pavojinga žmonėms dėl minų ir nesprogusios amunicijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją