Atitinkamas įsakas paskelbtas valstybės vadovo tinklalapyje, praneša „Ukrinform“.

V. Prystaika dirbo ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje nuo 2020 metų liepos mėnesio.

Nuo 1994 metų V. Prystaika ėjo įvairias pareigas Užsienio reikalų ministerijoje. Jis buvo Ukrainos ambasadorius Kanadoje, užsienio reikalų viceministras, vadovavo Ukrainos atstovybei prie NATO.

2019 metų gegužę jis buvo paskirtas Prezidento biuro vadovo pavaduotoju. Tų pačių metų rugpjūčio 29 d. V. Prystaika tapo Ukrainos užsienio reikalų ministru.

2020 metų kovo 4 d. jis buvo paskirtas ministro pirmininko pavaduotoju Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams.

Šiame kontekste žiniasklaida primena praėjusios savaitės įvykius, kai NATO viršūnių susitikimo Vilniuje kuluaruose Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as pasiskundė, kad ukrainiečiai pernelyg atkakliai reikalauja ginklų ir nelabai aktyviai reiškia dėkingumą už jų tiekimą.

Per savo spaudos konferenciją V. Zelenskis sarkastiškai pakomentavo jo žodžius: "Mes visada buvome dėkingi ir visada dėkojame. Aš tiesiog nežinau, kaip mes dar turime dėkoti. Galime rytą pabusti ir dėkoti ministrui. Tegul jis man parašo, kaip reikia dėkoti".

Vėliau interviu britų televizijos kanalui „Sky News“ V. Prystaika pareiškė: „Manau, jog V. Zelenskio atsakyme buvo šiek tiek sarkazmo, kai jis teigė, kad kiekvieną rytą pabudus reikia skambinti B. Wallace'ui ir jam dėkoti. Nemanau, kad tai sveikas sarkazmas. Neturėtume rodyti rusams, kad tarp mūsų esama kažko tokio. Jie turi žinoti, kad mes dirbame kartu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją