„Remdamasis Ukrainos saugumo tarnybos ir Ukrainos valstybinės migracijos tarnybos parengta medžiaga ir vadovaudamasis mūsų valstybės Konstitucija, nusprendžiau nutraukti keturių žmonių pilietybę: Derkacho Andrijaus Leonidovičiaus, Kozako Taraso Romanovičiaus, Kuzmino Renato Ravelievicho ir Medvedčuko Viktoro Vladimirovičiaus“, – sakė valstybės vadovas.

Jis pridūrė: „Jei liaudies deputatai pasirinks tarnauti ne Ukrainos žmonėms, o žudikams, atvykusiems į Ukrainą, tada ir mūsų veiksmai bus atitinkami“. Anot jo, tai ne paskutiniai tokie sprendimai, tarnybos veikia.

V. Medvedčukas yra vienas garsiausių prorusiškų politikų ir Ukrainos magnatų. Jis yra žinomas dėl savo asmeninio artumo Vladimirui Putinui: Rusijos prezidentas tapo vienos iš jo dukterų krikštatėviu.

Po Rusijos invazijos V. Medvedčukas, remiantis atvirų šaltinių informacija, slapstėsi, pernai balandį jį sulaikė Ukrainos saugumo tarnyba, o rugsėjį jis buvo iškeistas į Ukrainos karo belaisvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją