Jis visą dieną praleido su kareiviais, sakė V. Zelenskis pirmadienio vakarą traukinyje darytame vaizdo įraše. Prezidentas teigė aplankęs įvairius dalinius. „Kiekvienas jų yra stiprus, didžiuojuosi jais“. Kur tiksliai lankėsi, V. Zelenskis neatskleidė. Jis sakė norėjęs pasižiūrėti, kaip laikosi daliniai ir kokia yra padėtis fronte.

Prezidentas teigė išgirdęs problemas. Be kita ko, kalbėta apie tam tikrų rūšių amunicijos trūkumą, dronų bei ginklų priešo dronų atakoms atremti poreikį, taip pat apie logistinius aspektus. „Aukščiausias mūsų prioritetas yra patenkinti jų poreikius“, – pažymėjo V. Zelenskis ir įraše X tinkle naktį į antradienį.

Zaporižios srityje V. Zelenskis susitiko su dalinių, neseniai įveikusių rusų gynybines pozicijas, vadovybe, įskaitant brigados generolą Oleksandrą Tarnavskį. Šis viename interviu pareiškė, kad ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją ir labiausiai apsaugotą rusų gynybos liniją ir dabar juda antrosios link. V. Zelenskis sakė: „Ačiū už kiekvieną žingsnį kelyje į Ukrainos pergalę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją