Tai Ukrainos pirmoji ponia pranešė „Telegram“ kanale, rašo „Ukrinform“.

„Turėjau garbės gauti apdovanojimą „Clinton Global Citizen Award“, kuris skiriamas už pilietinę lyderystę. Nuoširdžiai tikiu, kad lyderystė reiškia pasiaukojimą idealams, o taip pat – ir tai iš tikrųjų yra apdovanojimo esmė – gebėjimą bendradarbiauti siekiant ilgalaikių socialinių pokyčių. Tad dalinuosi juo su visais ukrainiečiais: kiekvienas mūsų šalyje šiandien yra lyderis, nes pasirenka pergalę“, – pareiškė ji.

O. Zelenska priminė, kad apdovanojimą „Clinton Global Citizen Awards“ 2007 metais įsteigė Clintonų šeima, juo įvertinami žmonės, kurie savo vizija ir lyderyste įkvepia viso pasaulio visuomenę ir įrodo, kad bendradarbiaujant galima pasiekti didelių permainų.

O. Zelenska taip pat pažymėjo, kad lyderis yra ir tas, kuris ateina į pagalbą, ir išreiškė dėkingumą amerikiečių tautai ir Clintonų šeimai už tokią lyderystę.

„Mūsų pasaulis yra globalus. Jame viskas susiję. Ir mes visi tampame lyderiais, kai ateiname į pagalbą, kai neliekame abejingi. Tad mūsų pergalė prieš agresiją bus bendras mūsų apdovanojimas“, – apibendrino Ukrainos prezidento žmona.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir pirmoji ponia lankosi Jungtinėse Valstijose su vizitu nuo rugsėjo 18 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją