Buvusiam vidurinės mokyklos mokytojui atsivers Montanos valstijos kalėjimo vartai.

Tiesa, jis nebus visiškai laisvas: dar 14 metų ir 11 mėnesių galios lygtinė bausmė, rašo cnn.com.

Aukos motina tikisi, kad toks nuosprendis bus pakeistas.

„(Teisėjas G. Toddas Baugh) padarė klaidą, esu nusivylusi. (31-a) diena, tai pasibaisėtina, bet įsikišo Montanos Aukščiausiasis teismas. Tikiuosi, kad jie priims teisingą nuosprendį“, - sakė Auliea Hanlon, kurios duktė prieš S. Ramboldo teismą nusižudė.

Prokurorai apskundė nuosprendį aukštesnės instancijos teismui, tvirtindami, kad jis yra neteisėtas.

Antradienį Nacionalinės moterų organizacijos (National Organization of Women, NOW) padaliniai Montanoje ir Pensilvanijoje bei aktyvistų organizacija „Ultraviolet“ įteikė skundą vienai teisėjų priežiūros institucijai, pranešė CNN padalinys KULR.

Prie jo pridėtas peticijas pasirašė daugiau kaip 140 tūkst. žmonių, teigė organizacijos.

„Jeigu jo nenušalinsime, vadinasi, kažkas negerai yra su pačia sistema. Žinau, kad valstijos žmonės stengsis, kad (G. T. Baugh) nebūtų perrinktas (kitais metais)“, - sakė NOW padalinio Montanoje prezidentė Marian Bradley.

Minima byla susilaukė didelio dėmesio, kai G. T. Baugh skyrė žagintojui vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmę ir kontroversiškai atsiliepė apie auką, teigdamas, kad ji „atrodė vyresnė už savo chronologinį amžių“ ir kad ji „didžia dalimi galėjo kontroliuoti situaciją“.

S. Ramboldas prisipažino išžaginęs mergaitę 2008 metais, kai jai buvo 14 metų. Mokykloje, kurioje mokėsi auka, jis dirbo mokytoju. Mergina prieš savo 17-ąjį gimtadienį nusižudė.

Teisėjas vėliau atsiprašė dėl savo komentarų ir anksčiau šį mėnesį mėgino peržiūrėti bausmę. Tačiau valstijos Aukščiausiasis teismas neleido jam to padaryti, teigdamas, kad jis neturi procesinio teisnumo pakeisti bausmę.

G. T. Baugh tvirtino iš pradžių nesupratęs, kad minimali bausmė turėjo būti dveji metai.