„Dar vakar išklausėme Lenkijos valdininkų ir politikų isterijos. Ar Lenkijos institucijos, leidusios sau surengti antirusiškų išpuolių ir vidurnaktį iškvietusios ambasadorių Sergejų Andrejevą, nenori atsiprašyti?“ – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė ji.

Kiek anksčiau trečiadienį Kremlius suskubo sveikinti „pamatuotos ir profesionalios“ JAV reakcijos į mirtiną sprogimą Lenkijos pasienyje.

„Reikėtų atkreipti dėmesį į pamatuotą ir profesionalią amerikiečių reakciją“, – pareiškė atstovas Dmitrijus Peskovas.

Prieš tai JAV prezidentas Joe Bidenas teigė, kad preliminarūs duomenys rodo, jog antradienio vakarą Lenkijos teritorijoje nukritusi ir du žmones pražudžiusi raketa galimai buvo ne Rusijos, kaip linkęs manyti daugelis, o Ukrainos.

D. Peskovas pridūrė, esą Maskva su šiuo incidentu „neturėjo nieko bendra“.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda po incidento paragino laikytis rimties ir pabrėžė, kad kol kas nėra aiškių duomenų apie raketos kilmę. Prezidentas nurodė, kad šį incidentą laiko „pavieniu“.

Varšuva tęsia tyrimą dėl sprogimo.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad nėra jokių ženklų, jog Lenkija tapo tyčinės atakos taikiniu.

Kaip rašo BBC, tai J. Stoltenbergas pareiškė spaudos konferencijoje Briuselyje.

„Nėra jokių ženklų, kad Rusija planuotų prieš NATO pradėti puolamuosius karinius veiksmus“, – teigė J. Stoltenbergas. Aljanso vadovas pridūrė, kad tyrimas dėl incidento aplinkybių tęsiasi ir reikėtų palaukti jo išvadų.

Tačiau jis paantrino Lenkijos prezidentui A. Dudai ir nurodė, kad šios šalies teritorijoje nukritusi raketa veikiausiai buvo Ukrainos oro gynybos sistemų dalis. Nepaisant to, J. Stoltenbergas pabrėžė, kad dėl mirtino incidento atsakomybė tenka Rusijai, kuri „tęsia savo neteisėtą karą prieš Ukrainą“.

Raketa Lenkijos teritorijoje nukrito antradienio vakarą. Kilęs sprogimas nusinešė dviejų žmonių gyvybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)