41 metų J.Assange'as pasiprašė prieglobsčio Ekvadore, kad nebūtų išduotas Švedijai, norinčiai jį apklausti dėl įtariamos lytinės prievartos.

"Julianui svarbu būti užtikrintam, kad Ekvadoras su didele atsakomybe vertina" jo prašymą, prezidentas sakė Christine Assange per valandą trukusį jųdviejų susitikimą.

R.Correa pažymėjo, kad jo šalis puoselėja "didžią humanistinę tradiciją ir gerbia žmogaus teises".

Jis pridūrė, kad gerbia Didžiąją Britaniją, Švediją ir Jungtinių Valstijų žmones ir kad dėl šios problemos vyksta konsultacijos, tačiau pažymėjo, kad "Ekvadoras nesidera dėl savo suverenumo".

Tuo tarpu Ch.Assange sakė naujienų agentūrai AFP, kad remiantis "Švedijos tyrimų chronologine istorija ir faktais, nekyla absoliučiai jokių abejonių", kad kaltinimai jos sūnui yra dalis prieš jį nukreiptos politinio persekiojimo kampanijos.

Per susitikimą su Ekvadoro prezidentu Ch.Assange išreiškė "susirūpinimą ir nuogąstavimus, kas gali nutikti Julianui Assange'ui, jeigu jis būtų išduotas Švedijai Britanijos vyriausybės", Ekvadoro užsienio reikalų ministras Ricardo Patino (Rikardas Patinas) sakė žurnalistams.

J.Assange'as pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje liepos 19 dieną, baimindamasis, kad Švedija jį gali būti išduoti Jungtinėms Valstijoms, kur jis būtų teisiamas dėl šnipinėjimo.

J.Assange'as sukėlė Vašingtono įtūžį, kai jo tinklalapis paviešino didžiulį kiekį nutekintų konfidencialių JAV diplomatinių pranešimų ir karinių dokumentų.

R.Patino sakė, kad Ekvadoras pateiks atsakymą į J.Assange'o prašymą rugpjūčio 12 dieną, pasibaigus Londono olimpinėms žaidynėms.

R.Correa administracija dažnai nesutardavo su Vašingtonu ir yra siūliusi suteikti prieglobstį J.Assange'ui 2010 metais.

Prezidentas anksčiau šį mėnesį pažadėjo, kad jo vyriausybė nepasiduos Britanijos, Švedijos arba JAV spaudimui, sprendžiant, ar suteikti prieglobstį J.Assange'ui.