Australas J. Assange'as sakė, kad yra pasirengęs išvykti į Švediją, kur yra kaltinamas seksualiniu užpuolimu, bet bijo, kad Stokholmas gali jį išduoti į JAV, kur jam gresia kaltinimai šnipinėjimu ir sąmokslu dėl "WikiLeaks" paviešintų slaptų dokumentų.

J. Assange'as teigė, kad daug kas priklauso nuo to, kokias garantijas gali suteikti Didžioji Britanija, JAV ir Švedija. Jis sutiktų vykti į Švediją, jei, pavyzdžiui, JAV garantuotų, kad nutrauks didžiosios žiuri tyrimą ir bet kokius tolesnius "WikiLeaks" veiklos tyrimus. Jis pridūrė, kad "diplomatiniai įsipareigojimai turi svorio".

J. Assange'as jau beveik savaitę gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų ekstradicijos į Švediją. Jis kritikavo Australijos ministrę pirmininkę Julia Gillard dėl Kanberos reakcijos į jo bylą.

"WikiLeaks" įkūrėjas teigia pasirinkęs Ekvadoro ambasadą, nes Australija niekaip nesistengia jam padėti. Australijos vyriausybė tai neigia ir tvirtina, kad nelabai gali jam padėti, nes jis nepažeidė jokių Australijos įstatymų ir yra užsienyje.