Tai, kad V. Putinas davė interviu Tuckeriui Carlsonui, reiškia, jog tarp Kremliaus ir JAV Respublikonų partijos esama ryšių, toks pokalbis rodo Rusijos prezidento suinteresuotumą užmegzti kontaktą su „destruktyviu MAGA elementu“ tarp „raudonųjų“, pažymi leidinys.

Be to, tai dar kartą patvirtina, kad Maskva tikisi respublikono Donaldo Trumpo pergalės 2024 metų rinkimuose, jo sugrįžimo į Baltuosius rūmus ir tolesnio karinės pagalbos Ukrainai blokavimo.

V. Putinas siekia tradicinių konservatyvių vertybių gynėjo statuso, demonstruodamas „bendras pažiūras“ su D. Trumpo konservatoriais, kurie nepritaria lyčiai neutraliems tualetams: jis pašaipiai užsimena apie Vakarų paramą transseksualų teisėms, pabrėžia straipsnio autoriai.

Jie taip pat primena, kad Rusijos vyriausybė nuslopino žodžio laisvę, uždraudė bet kokią viešą LGBT+ tapatybės raišką ir suėmė šimtus antikarinių aktyvistų, kritikų, feminisčių, teisininkų ir kultūros veikėjų.

Be to, Kremlius siekia išnaudoti amerikiečių susiskaldymą ir kištis į Vašingtono politiką. Rusų įrankiai šiam darbui bus „trolių fabrikai“ ir „raudonieji“ su D. Trumpu priešakyje.

„Carlsonas yra protingas, o jo darbotvarkė aiški. Jiedu su Putinu puikiai bendradarbiaus, kad palaikytų melagingą pasakojimą apie Ukrainą, susilpnintų [prezidentą Joe] Bideną ir sustiprintų Trumpą... – pažymima straipsnyje. – Jų bendros pastangos gali tapti pačia įtaigiausia ir toksiškiausia kada nors sukurta propaganda.“

Rusijos valstybinė žiniasklaida džiūgauja


Rusijos žiniasklaida penktadienį gyrė V. Putiną po jo interviu su JAV dešiniosios pakraipos pokalbių laidų vedėju T. Carlsonu. Daugelyje straipsnių, ypač valstybinėse ir prokremliškose žiniasklaidos priemonėse, buvo nagrinėjamas 127 minučių trukmės interviu, ketvirtadienio vakarą paskelbto geriausiu JAV laiku, pasiekiamumas ir galimas poveikis.

T. Carlsonas interviu iš Rusijos prezidento ėmė antradienį Maskvoje. Interviu buvo patalpintas T. Carlsono interneto svetainėje ir platformoje „X“.

Vaizdo įrašas „X“ platformoje penktadienį buvo peržiūrėtas 86 mln. kartų, maža to, juo pasidalijo ir „X“ savininkas Elonas Muskas.

Vaizdo įrašas sulaukė daugiau kaip 475 000 patiktukų, pažymėjo prokremliškas laikraštis „Izvestija“. Leidinys citavo aukšto rango pareigūną Rusijos okupuotuose Ukrainos regionuose, kuris sakė, kad Vakarų bandymai trukdyti dalytis informacija žlugo.

Dar vienas straipsnis, į kurį buvo surinkti pagiriamieji komentarai iš „X“ platformos, buvo išspausdintas bulvariniame laikraštyje „Komsomolskaja pravda“ pavadinimu „Aš jau beveik noriu prašyti Rusijos pilietybės“.

Politikos apžvalgininkai ir tikėjosi, kad Kremlius pirmąjį nuo karo pradžios V. Putino interviu su pokalbių laidų vedėju iš Vakarų panaudos propagandos tikslais.

„Sprendžiant iš pasirinkto laiko, pagrindinis interviu tikslas – paneigti skandalą dėl Nadeždino registracijos“, – rašė politologas Abasas Galiamovas.

Jis turėjo omenyje politiką Borisą Nadeždiną, kuris kitą mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose norėjo dalyvauti kaip karo priešininkas. Jis turi netikėtai daug šalininkų, tačiau buvo pašalintas iš rinkimų likus kelioms valandoms iki interviu paskelbimo.

A. Galiamovas taip pat kritikavo T. Carlsoną už tai, kad jis nekritiškai priėmė V. Putino teiginius, išsakytus per pirmąjį išsamų Rusijos prezidento interviu JAV žiniasklaidos atstovui nuo karo Ukrainoje pradžios prieš beveik dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)