Įrašo autentiškumą portalui patvirtino privačios karinės bendrovės atstovai.

Įraše asmuo (jo statusas „Wagner“ hierarchijoje nežinomas) situaciją vadina „labai sudėtinga“ ir pažymi, kad „mums neleidžia dalyvauti specialiojoje karinėje operacijoje“, rašo „Meduza“.

„Keletas dešimčių tūkstančių paruoštų kovotojų pasiruošę dirbti ir ginti tėvynę, bet dėl tam tikrų aplinkybių mums kol kas neleidžia to daryti. Dabar turime ieškoti darbo variantų Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose. Ten situacija irgi sudėtinga. Turime žiaurių konkurentų – Gynybos ministeriją ir Nacionalinę gvardiją. Jie irgi planuoja ir bando ten vykdyti veiklą, analogišką mūsiškei“, – sakome audiopranešime.

Anot privačios karinės bendrovės „Wagner“ atstovo, paskutinės kelionės į Afriką metu Jevgenijus Prigožinas „sprendė šias problemas“, o dabar „jas toliau spręs vadovai“. Jis pažymėjo, kad privati karinė bendrovė „stengsis“ savo kovotojams parūpinti darbo, bet „kada ir kiek – kol kas neaišku“.

„Todėl arba laukite, arba ieškokite kitų uždarbio variantų. Stebėkite tarptautinę situaciją. Jeigu mūsų komandai leis dalyvauti specialiojoje karinėje operacijoje, atnaujinsime naujų samdinių priėmimą, darbo bus“, – garso įraše teigė privačios karinės bendrovės atstovas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį penktadienį pasirašė dekretą, pagal kurį sukarintų grupių nariai turės prisiekti ištikimybę Rusijai.

Apie tai pranešta praėjus dviem dienoms po to, kai pasklido žinia apie Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūtį.

Remiantis Kremliaus internetinėje svetainėje paskelbtu dekretu, naujoji priemonė, kurios tikslas yra „suformuoti dvasinius ir moralinius Rusijos Federacijos gynimo pamatus“, bus taikoma savanorių organizacijoms. Rusijoje šis terminas įprastai naudojamas apibūdinti samdinių grupes.

Negana to, esą nebus aplenktos ir grupės, kurios „prisideda vykdant užduotis, pavestas ginkluotosioms pajėgoms“ ir teritorinės gynybos daliniams. Dekrete tvirtinama, kad kovotojai privalės prisiekti „ištikimybę Rusijos Federacijai... griežtai vykdyti savo vadų ir viršininkų nurodymus ir sąžiningai vykdyti savo įsipareigojimus“.

V. Putinas šį dokumentą pasirašė praėjus dviem mėnesiams po to, kai J. Prigožinas ir jo vadovaujami samdiniai surengė maištą prieš Rusijos karinę vadovybę.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie „Wagner“ ateitį, pareiškė, kad „teisiškai privati karinė grupė „Wagner“ neegzistuoja“.

Rusijoje samdinių grupių veikla techniškai draudžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)