Tarp perduotos technikos yra tankai T-90 ir T-80, daugybė raketų paleidimo įrenginių ir artilerijos sistemų, trečiadienį Maskvoje sakė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas. Be to, „Wagner“ perdavė daugiau kaip 2500 tonų įvairių tipų šaudmenų ir 20 tūkst. šaunamųjų ginklų, sakė jis.

Rusijos karinė vadovybė paviešino sunkiosios ginkluotės vaizdo įrašą. Visa karinė įranga dabar bus „panaudota pagal paskirtį“, sakė I. Konašenkovas.

„Wagner“ samdiniai dalyvavo kovose daugiau nei 16 mėnesių vykstančiame Rusijos agresijos kare prieš Ukrainą, taip pat mūšiuose dėl Bachmuto miesto. Tačiau praėjusį mėnesį J. Prigožinas surengė maištą, per jį „Wagner“ samdiniai žygiavo į Maskvą ir buvo priartėję prie Rusijos sostinės per mažiau nei 200 kilometrų.

Maištą nutraukė Baltarusiją valdančio Aliaksandro Lukašenkos tarpininkautos derybos, samdiniams buvo pažadėtas imunitetas nuo baudžiamojo persekiojimo. Po kelių dienų J. Prigožinas ir dešimtys „Wagner“ vadų susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu, per maištą vadinusiu samdinius „išdavikais“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją