„Wagner“ grupuotės vadovas, Rusijos didvyris, tikras savo tėvynės patriotas Jevgenijus Viktorovičius Prigožinas žuvo dėl Rusijos išdavikų veiksmų“, – trečiadienio vakarą rašė „Grey Zone“.

Šiame kanale J. Prigožinas, be kita ko, skelbė vaizdo įrašus, kuriuose kaltino Rusijos karinę vadovybę nesugebėjimu vadovauti karui. Čia jis taip pat paskelbė apie žygį į Maskvą.

Po žinios apie savo vadeivos žūtį „Wagner“ samdiniai sako „nerandantys žodžių netekčiai apibūdinti“ ir užsiminė apie privačios karinės bendrovės ateitį, rašo „Sky News“.

„Bet dar turime kitų vadų, kuriems esame įsipareigoję paklusti. Sprendžiant iš nugirstų kalbų, liekame aktyvūs. Gedime žuvusiųjų. Laikykimės išvien“, – „Wagner“ priklausančiame „Telegram“ kanale paskelbtame privačiame vaizdo įraše sakė vienas samdinys.

Kitas pridūrė, kad grupė „laukia“ vyresniųjų vadų įsakymų, ką daryti toliau, ir pareiškė, jog šiuo metu „neturi ką pasakyti“.

Kituose „Wagner“ kanaluose irgi kalbama apie J. Prigožino žūtį ir tvirtinama, kad Rusija „prarado savo karinį elitą“.

„Jeigu tai tiesa, Rusija prarado savo karinį elitą... Tai ne pirmi ir ne paskutiniai nuostoliai“, – rašoma žinutėje.

Skelbiama, kad trečiadienį sudužusiame lėktuve buvo ir J. Prigožino „dešiniąja ranka“ vadinamas Dmitrijus Utkinas.

Rusijos federalinė oro transporto agentūra paskelbė, kad lėktuvu skrido šie keleiviai: Sergejus Propustinas, Jevgenijus Makarianas, Aleksandras Totminas, Valerijus Čekalovas, Dmitrijus Utkinas, Nikolajus Matusejevas ir Jevgenijus Prigožinas. Tuo metu įgulos nariai buvo kapitonas Aleksejus Levšinas, antrasis pilotas Rustamas Karimovas ir skrydžio palydovė Kristina Raspopova.

„Embraer“ orlaivis nukrito Tverės srityje skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą, kur įsikūrusi J. Prigožino įmonių būstinė.

2023 m. birželį J. Prigožinas surengė nepavykusį maištą Rusijoje, po kurio „Wagner“ samdiniai persikėlė į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)