George‘o Salto duktė Victoria mirė praėjus vos dviem dienoms po gimimo 1988 m. liepą. Ją palaidojo Mančesterio Pietinėse kapinėse (Southern Cemetery), informuoja BBC.

G. Saltas pasakojo, kad visiškai suglumo, kai vieną dieną atėjo ir vietoje antkapio pamatė tuščią vietą.

Mančesterio savivaldybė atsiprašė vyriškio dėl apsirikimo.

30 metų kasmet du kartus kapą lankydavęs G. Saltas teigė: „Žiūrėjau žemyn ir jaučiausi visiškai priblokštas. Galvojau: „Kur dingo antkapis?“

Paskui jis rado antkapį kitoje vietoje – pastatytą prie bendros kapavietės, kurioje buvo palaidota Victoria ir dar 16 asmenų.

Per apsirikimą praėjusio amžiaus devintą dešimtmetį antkapį perkėlė į tuščią vietą. Klaidą kapinių darbuotojai pastebėjo tik šiais metais, tikrindami įrašus. Po to antkapį perkėlė į jo vietą.

„Man to nepasakė, – skundėsi G. Saltas. – Nuėjęs prie kapo, atsisėdi, kalbi, pasakoji apie savo rūpesčius. Labai nemalonu, kai sužinai, kad kalbi su žemės plotu, kuriame jos (dukters) nėra.“

Miesto savivaldybės atstovai sutiko, kad devintą dešimtmetį įvyko apsirikimas ir nuoširdžiai atsiprašė G. Salto už patirtą skausmą ir stresą.

Praėjus tiek daug laiko nebeįmanoma atsekti, kodėl antkapis buvo pastatytas neteisingoje vietoje, pridūrė savivaldybės atstovai.