Tai jau trečias bankas, kuriame posėdžiauja Rusijos prezidento giminaitis. Jis taip pat yra Boriso Buločniko šeimai priklausančio banko „Master-bank“ tarybos narys ir anksčiau buvusio Maskvos mero žmonai Jelenai Baturinai priklausiusio banko „Ruskij zemelnyj bank“ tarybos narys.

„PR (viešieji ryšiai), IR (ryšiai su investuotojais) ir GR (ryšiai su vyriausybe) triadoje Rusijos bankams svarbiausias – trečias komponentas – tiek dėl išlikimo, tiek dėl verslo plėtros“, – mano banko BKF analitikas Maksimas Osadčis.

„Promsberbank“ – nedidelis Podolsko bankas, pagal aktyvų dydį užimantis 249-ą vietą tarp Rusijos bankų. Bankas teikia paskolas keliems klientams – pamaskvės gamykloms, sakė reitingų agentūros „Ekspert RA“ direktoriaus pavaduotojas Pavelas Samijevas.

Žiniasklaidoje pasirodė informacijos, kad bankas lyderiauja pagal piniginių pervedimų apimtis Maskvos srityje.

„Master-bank“ garsėja tuo, kad teisėsaugininkai nuolat kelia bylas dėl pinigų plovimo per šį banką, vadybininkai vienas po kito patenka už grotų, o bankas toliau ramiai dirba. Spalio viduryje Rusijos Vidaus reikalų ministerijos Ekonominio saugumo valdyba netgi paskelbė, jog būtina panaikinti šio banko licenciją. Pranešimas pasirodė, kai buvo iškelta baudžiamoji byla vienam iš buvusių banko vice prezidentų Jevgenijui Rogačiovui, įtariamam pasisavinus 2 mlrd. rublių (170 mln. Lt). Tiesa, Rusijos Centrinis bankas pranešė, kad neketina panaikinti licencijos.

Bankas „Ruskij zemelnyj bank“ garsėja dideliais palūkanomis už indėlius – jei depozitas ne mažesnis nei 5 mln. rublių (424 tūkst. Lt), bankas moka 14 proc. Centrinis bankas neleidžia mokėti tokių didelių palūkanų, tačiau bankas draudimą apeina.