"Tame (ką jos padarė), nėra nieko gera, - pareiškė V.Putinas, kalbėdamas apie tris teisiamas "Pussy Riot" nares. - Tačiau nemanau, kad jas reikia taip griežtai už tai teisti. Tikiuosi, kad jos pačios padarys tam tikras išvadas."

Pirmieji V.Putino komentarai apie šią bylą, prieštaringai vertinamą Rusijos visuomenės ir sukėlusią susirūpinimą tiek pasaulinėms muzikos žvaigždėms, tiek Vakarų šalims, rodo, kad jis būtų linkęs pritarti švelnesnei nutarčiai trijų jaunų atlikėjų byloje.

Grupė, kurios narės paprastai dėvi aptemtus ryškių spalvų drabužius ir megztas kaukes, vasarį surengė "pankų maldą" Kristaus Išganytojo katedroje, atvirai smerkdamos Rusijos Ortodoksų Bažnyčios palaikymą vyriausybei.

Minutę trukusioje dainoje jos taip pat kreipėsi į Dievo Motiną, ragindami ją "išvyti Putiną" iš valdžios. Šis protestas buvo nutrauktas, kai pagaliau įsikišo apstulbę apsaugos darbuotojai.

Jeigu būtų pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo, trims suimtoms "Pussy Riot" narėms gresia iki septynerių metų laisvės atėmimo.

Po derybų Londone su Didžiosios Britanijos premjeru Davidu Cameronu V.Putinas sakė žurnalistams turįs vilčių, kad "Pussy Riot" narės pasimokys iš savo klaidų.

Tačiau ketvirtadienį V.Putinas pažymėjo, kad galutinis žodis dėl merginų, kurios jau penkis mėnesius praleido kardomajame arešte, likimo priklauso teismui ir kad jis anksčiau nebuvo linkęs kalbėti apie šią bylą.

"Galutinį sprendimą turi priimti teismas", - sakė prezidentas.

D.Cameronas iškėlė šį klausimą dėl šios bylos per susitikimą su V.Putinu, o britai protestuotojai skandavo "Pussy Riot" pavadinimą ir ragino paleisti grupės nares, kai abu lyderiai paspaudė vienas kitam rankas, pozuodami fotografams prie premjero rezidencijos Dauningo gatvėje.

12 iškilių Didžiosios Britanijos muzikantų atvirame laiške, kurį dienraštis "The Times" paskelbė per V.Putino vizitą, "Pussy Riot" bylą vadino absurdiška..

Kaip įprasta, V.Putinas ketvirtadienį vaizdžiais žodžiais teisino savo valstybės elgesį su suimtomis merginomis..

"Man labai nesinorėtų komentuoti, tačiau manau, jog jeigu merginos būtų, tarkime, Izraelyje ir kažką ten išniekintų - tikriausiai daugelis iš jūsų žinote, kad ten esama gana tvirtų vyrukų - jos nebūtų iš ten paprastai išvažiavusios, - sakė Rusijos vadovas. - Arba jeigu jos būtų nuvykusios į Kaukazą - toli važiuoti nereikia - ir jeigu būtų išniekinusios kokią nors musulmonų šventovę, mes net būtume nespėję jų apsaugoti."