Šie duomenys oficialiai paskelbti trečiadienį Rusijos CRK posėdyje, kuriame buvo susumuoti rinkimų į aukščiausiąjį valstybės postą rezultatai.

Oficialūs balsavimo už kitus kandidatus rezultatai yra šie: Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas pelnė 17,18 proc. balsų, Michailas Prochorovas - 7,98 proc., Vladimiras Žirinovskis - 6,22 proc. ir Sergejus Mironovas - 3,85 proc.

Rusijos prezidento rinkimuose dalyvavo 65,34 proc. rinkėjų - oficialūs duomenys

Rusijos prezidento rinkimuose rinkėjų aktyvumas buvo 65,34 proc., pranešė Centrinės rinkimų komisijos (CRK) pirmininko pavaduotojas Stanislavas Vavilovas.

"Rusijos Federacijos prezidento rinkimuose dalyvavo 71 mln.780 tūkst. 800 Rusijos piliečių, iš jų užsienyje - 452 tūkst. 928 žmonės. Aktyvumas sudaro 65,34 proc.", - pareiškė S.Vavilovas trečiadienį CRK posėdyje, kuriame buvo susumuoti rinkimų rezultatai.

Jis nurodė, kad iš viso per rinkimų laikotarpį buvo pateikti 806 skundai, iš jų 168 – po rinkimų dienos.

“Skundų skaičius nesikeičia per pastaruosius penkerius metus”, - pažymėjo jis.

Iš 454 skundų teismams dėl rinkimų tvarkos pažeidimų patenkinta tik 60.

"Iki šiol esame gavę tik 454 kreipimus (į teismus), iš kurių išnagrinėta 355 ir patenkinta 60", - sakė S.Vavilovas, darydamas pranešimą posėdyje.

Pasak jo, "daugiausia ginčijami priešrinkiminės agitacijos, apylinkių komisijų sudarymo, rinkėjų įtraukimo į sąrašus tvarkos klausimai".

"Įdomu tai, kad Maskvoje ir Maskvos srityje, kur rinkimų komisijoms pateiktų skundų būta daugiausia, į teisines instancijas kreiptasi tik pavieniais atvejais", - pabrėžė S.Vavilovas.

Jis taip pat pranešė, kad per rinkimus dirbo 685 stebėtojai iš 56 valstybių ir septynių tarptautinių organizacijų. Pasak S.Vavilovo, stebėtojai teigiamai įvertino rinkimus ir balsavimo procedūrų organizavimą.