Vokiečių politikė kiek daugiau nei valandą trukusioje savo kalboje daugiausiai dėmesio skyrė ateinančiais mėnesiais planuojamiems projektams. Tarp jų, be kita ko, yra kova su neteisėta migracija ir siekis mažinti ES priklausomybę nuo tokių šalių, kaip Kinija.

U. von der Leyen tik bendrai kalbėjo apie būsimus rinkimus. „Po mažiau nei 300 dienų europiečiai mūsų ypatingoje ir reikšmingoje demokratijoje eis prie balsadėžių“, – sakė ji. Kaip ir per kiekvienus rinkimus, tai esą bus momentas, „kai žmonės pamąstys apie padėtį mūsų Europos Sąjungoje – ir apie tai, ką padarė tie, kurie atstovauja mūsų bendrapiliečiams“. Kartu tai bus momentas nuspręsti, kokios ateities ir kokios Europos nori rinkėjai.

Iki šiol U. von der Leyen vengė viešai atsakinėti į klausimus dėl galimos antrosios kadencijos. Galima to priežastis yra ta, kad 64-erių politikė nenori jau dabar pradėti rinkimų kampanijos, o siekia dar kelis mėnesius tęsti svarbių ES projektų įgyvendinimą.

Be to, kalbama, kad pirmiausiai JAV vyriausybė norėtų ją matyti kaip NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo įpėdinę. Norvegas galutinai atsisakyti pareigų ketina po būsimo Aljanso viršūnių susitikimo 2024 m. vasarą Vašingtone. Kaip buvusi Vokietijos gynybos ministrė U. von der Leyen laikoma galima idealia kandidate į aukščiausią NATO postą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją