Išskirtiniame interviu leidiniui „Life News“ Mahomedas Bačevas išsamiai papasakojo apie Naidos Asijalovos šeimos gyvenimą. Jo teigimu, kaimo gyventojai negalėjo patikėti, kad mergina surengė Volgograde teroro išpuolį, per kur žuvo šeši autobuso keleiviai ir buvo sužalota 40 žmonių.

„Jų šeima gyveno čia, Gunibe. Gyveno ramiai, jos motina ligota, man rodos, jų šeimoje trys mergaitės ir dar vienas sūnus Maskvoje ar Sankt Peterburge, tiksliai nežinau, seniai jo nemačiau“, – pasakojo Gunibo gyventojas, teroristės mirtininkės Naidos Asijalovos kaimynas M. Bačevas. – Šeimoje viskas atrodė puikiai, įprastai gyveno, Naida jaunystėje lankė karatė, norėjo stoti į karinę mokyklą. Aš tada dirbau kariniame komisariate vyriausiuoju instruktoriumi, netgi priėmiau jos dokumentus, bet kažkodėl persigalvojo.“

M. Bačevas išgirdo apie teroro išpuolį tik po dienos, jam sunku patikėti, kad jį įvykdė N. Asijalova.

„Kiek pažinojau Naidą, ji visada nešiojo mini sijoną, trumpai kirpos, niekada nenešiojo hidžabo. Baigusi mokyklą jį įstojo į Machačkalos kultūros mokyklą, ją baigusi grįžo į Kunibą, metus dirbo mūsų kaimo meno mokykloje, paskui mokyklą uždarė, ir ji išvyko. Jos motina puiki, išnešioja pensijas, padeda visiems senukams“, – pasakojo kaimynas.

Pedagogų teigimu, Naida buvo labai graži šiuolaikinė mergina, visada rengėsi atvirai.

„Motina viena jas augino, anksčiau gyveno Buinakske ar kitame mieste, o Naidą paėmė auginti senelis ir senelė – kaime labai gerbiami žmonės. Jos senelis dirbo rajono komiteto partijoje instruktoriumi, o anksčiau netgi buvo teisėjas. Kai senelis ir senelė numirė, Naida iš čia išvažiavo. Kaimynai kalba, kad jai netiko Maskvos klimatas – ji augo pietuose, todėl sunkiai susirgo, be to, Maskva – labai sunkus miestas, ne kiekvienas gali ten save realizuoti. Veikiausiai šio problemos ir įvarė ją į aklavietę“, – pasakojo „Life News“ Gunibo mokyklos direktorė Baizat Mustafajeva.

„Life News“ pavyko nufotografuoti namą, kuriame gyvena teroristės motina. Dabar namas užantspauduotas, o motiną išvežė apklausti į Tiriamąjį komitetą Machačkaloje ir paimti DNR mėginius.

„Dabar važiuoju į Tiriamąjį komitetą į Machačkalą. Nieko daugiau nežinau, iš kur man žinoti – aš tiesiog motina, nežinau, pamatysiu ją ar ne, kam ji taip padarė, kas man dabar atsakys? – aiškino Ravzat Asijalova. – Pastaruoju metu duktė labai retai paskambindavo, nes aš visada ją bardavau. Kai buvo ištekėjusi už turko, buvo normali mergina, paskui išsiskyrė, vėl ištekėjo už ruso. Tada ėmė nešioti hidžabą, pradėjo melstis, o aš tų hidžabų nemėgstu, visada jai sakiau, kad nusiimtų. Todėl ir neskambino, kad manęs neklausytų ir nepykdytų. Todėl kad dėl hidžabo ir jos įsitikinimų tarp mūsų nuolat kildavo skandalai.“

N. Asijalovos motinos teigimu, islamo tikėjimą priėmusio maskviečio dukters vyro Dmitrijaus Sokolovo ji nė karto nematė, tiksliai nė nežino, kur pastaruoju metu gyveno jos duktė.

„Sakė, kad Machačkaloje, bet konkrečiai kur, ką veikė, kiek klausinėjau, niekada nesakė“, – sakė motina.

Na o apie ligą (turimais duomenimis, teroristė sirgo sunkia kaulų liga, nuo kurios žmogus gyvas pūva), kurios gydymui buvo renkami pinigai socialiniuose tinkluose, motina niekada nebuvo girdėjusi.

„Skrandį jai skaudėdavo, nes norėjo suplonėti, nuolat gėrė liekninamąsias tabletes, taip ir susigadino (skrandį). Apie pinigus nieko negirdėjau, nieko baisaus jai nebuvo, ji man nieko nepasakojo“, – pabrėžė motina. Anot mirtininkės motinos, apie dukters įvykdytą teroro išpuolį ji sužinojo iš žinių internete.

Naujausias žinias apie Volgogrado sprogimą skaitykite čia: