Vokietijos federalinės žvalgybos tarnybos (BND) archyviniuose dokumentuose piešiamas itin niūrus dabartinio Rusijos premjero, kitais metais ketinančio sugrįžti į prezidento postą, paveikslas.

BND rinko informaciją per slaptąją agentę, kuri apsimetė Liudmilos Putinos vertėja. Paaiškėjo, jog tuomet 33 metų būsimasis Rusijos politikas „mušdavo savo žmoną ir buvo jai neištikimas“. Konkrečiai kalbama apie 1985-1990 metus, kai V. Putinas dirbo Dresdene.

Tokia kompromituojanti informacija apie Rusijos vyriausybės vadovą į paviršių iškilo straipsnyje, paskelbtame dienraštyje „Berliner Zeitung“. Straipsnis paremtas dokumentais, kuriuos aptiko itin gerbiamas BND ekspertas Erichas Schmidtas-Eenboomas, jau anksčiau rašęs knygų ir straipsnių apie Vokietijos slaptąsias tarnybas.

Rusijos ministro pirmininko atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas dokumentuose politikui metamus kaltinimus kategoriškai neigia. Laikraščiui „The Daily Telegraph“ atstovas sakė, jog „ši istorija – visiška nesąmonė“.

Taigi, Vokietijos žvalgybos agentūros slaptoji agentė, kodiniu slapyvardžiu „Balkonas“ (spėjama, kad toks slapyvardis jai prigijo dėl įspūdingos krūtinės), pelnė L. Putinos pasitikėjimą ir tapo jos artima bičiule.

Per susitikimus su BND agente namuose Dresdene, kur gyveno Putino šeima, L. Putina ne kartą yra sakiusi esanti vyro, linkusio ne tik į smurtą, bet ir į nesantuokinius meilės nuotykius, auka.

Vokietijos bulvarinis dienraštis „Bild“ skelbia, jog dabar pasklidusi informacija apie V. Putiną kaip neištikimą sutuoktinį pagrindžia jau anksčiau sklandžiusius gandus, jog, kai 1990 metais po Berlyno sienos griūties Putinai paliko Rytų Vokietiją, šalyje liko nesantuokinis dabartinio Rusijos premjero vaikas.

Tuomet BND, nesibaimindama, jog slaptoji agentė „Balkonas“ gali būti įvardyta, nusprendė ją grąžinti atgal į Vakarų Vokietiją, kur moteris vėliau išėjo į pensiją.

BND atstovas spaudai Dieteris Arndtas atsisako komentuoti susidariusią situaciją.

„Viešai savo taktikų ir metodų mes neaptarinėjame“, - „Berliner Zeitung“ sakė atstovas.