Pasak Žvalgybos agentūros vadovo, Paryžiaus atakos praėjusių metų lapkritį parodė, kad IS sąmoningai slapta siuntė teroristus tarp pabėgėlių, plūstančių į Europą.

„Mes daug kartų matėme, kad teroristai įsmunka užsimaskavę kaip pabėgėliai. Tai yra faktas, su kuriuo susiduria saugumo agentūros“, – ZDF televizijai sakė H. G. Maassenas.

„Bandome nustatyti, ar yra ir daugiau įsmukusių IS kovotojų ar teroristų“, – pridūrė vadovas.

Vokiečių laikraštis „Berliner Zeitung“ penktadienį pacitavo H. G. Maasseną: „Vokietijos vidaus žvalgybos agentūra sulaukė daugiau nei 100 įspėjamųjų pranešimų, kad tarp šiuo metu Vokietijoje apsistojusių pabėgėlių yra IS kovotojų.

Baimė dėl atakos Vokietijoje padidėjo po žudynių Paryžiuje. Ketvirtadienį Vokietijos pajėgos suėmė du vyrus, įtariamai susijusius su IS kovotojais, ruošiančiais ataką Vokietijos sostinėje Berlyne.

Praėjusiais metais Vokietijos institucijos taip pat dėl saugumo atšaukė Hanoveryje turėjusias vykti draugiškas tarptautines futbolo rungtynes ir Naujųjų metų naktį Miunchene uždarė stotis.

„Atsidūrėme sudėtingoje situacijoje, ir yra didelė atakos rizika. Tačiau saugumo institucijos, žvalgybos tarnybos ir policija itin budrios, o mūsų tikslas – kiek galima sumažinti riziką“, – kalbėjo H. G. Maassenas.