„Iš tikrųjų patiriame naują Rusijos agresijos grėsmių dimensiją“, – sakė socialdemokratų politikė pirmadienį laikraštyje „Süddeutsche Zeitung“ paskelbtame straipsnyje. „Šnipinėjimas taip pat yra mažų mažiausiai toks pats aktyvus“, – pridūrė N. Faeser.

Ministrė apkaltino Kremlių sąmoningai skatinant pabėgėlių judėjimą į Vakarų Europą: „Rusija taip pat nori destabilizuoti Vakarus per migraciją“, – sakė ji.

Artėjant Europos Parlamento rinkimams birželį ir Vokietijos žemių rinkimams rugsėjį, N. Faeser pareiškė, kad Vokietijos vyriausybė imsis priemonių stipriau gintis nuo kibernetinio šnipinėjimo. „Turime garantuoti, kad nebūtų kibernetinių įsilaužimų į rinkimų institucijas arba perduodant rinkimų rezultatus“, – sakė ji. Siekiant apsisaugoti nuo dezinformacijos kampanijų daugiausia dėmesio ketinama skirti didesniam dirbtinio intelekto panaudojimui.

Vidaus reikalų ministrė taip pat apkaltino kraštutinių dešiniųjų partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kad ji artima Vladimirui Putinui. AfD lyderė Alice Weidel interviu dpa tai neigė.

„AfD garbina Putiną ir niekina šiuolaikinę Vokietiją“, – sakė N. Faeser. Pasak jos, partija „radikalizavosi“, iš antieuropietiškos tapo antikonstitucine. N. Faeser neatmetė galimybės uždrausti AfD, dėl to pastaruoju metu Vokietijoje diskutuojama. „Jei partija agresyviai siekia pakenkti demokratinei santvarkai, ją gali uždrausti Federalinis Konstitucinis Teismas. Jei AfD radikalėjimas tęsis, tai yra mūsų Konstitucijoje numatyta galimybė“, – sakė N. Faeser.