„Konfliktas dėl Ukrainos tikrai turi būti išspręstas taikiai ir diplomatinėmis priemonėmis“, – sekmadienį pareiškė Vokietijos prekybos rūmų (AHK) atstovybės Rusijoje prezidentas Raineris Seele.

O. Scholzas pirmadienį susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu Kijeve ir su V. Putinu kitą dieną Maskvoje. Dėl daugybės konfliktų Vokietijos ir Rusijos santykiai įtempti labiau nei buvo dešimtmečius.

R. Seele perspėjo neįšaldyti bendrų ekonominių projektų, sakydamas, kad tai tik sukeltų „daugiau konfrontacijos“.

„Net ir tamsiausiais Šaltojo karo laikais Vokietijos ekonomika visada buvo tiltas tarp Vokietijos ir Sovietų Sąjungos“, – sakė jis.

Nepaisant ES sankcijų dėl Ukrainos konflikto ir su pandemija susijusių apribojimų, Vokietijos įmonės per pastaruosius penkerius metus Rusijoje investavo apie 7,6 mlrd. eurų, paskelbė AHK.

Vokietijos kompanijos tikisi, kad O. Scholzas per susitikimą su V. Putinu iškels ir kitus klausimus, tarp jų – ir naujus privalomus medicininius tyrimus užsieniečiams, norintiems dirbti Rusijoje.
„Vokietijos ir užsienio vadybininkams bei inžinieriams taikoma diskriminacinė ir daug laiko reikalaujanti procedūra, kuri kenkia investiciniam klimatui, nepaisant to, kad jie propaguoja investicijas Rusijoje savo gimtosiose šalyse“, – sakė AHK valdybos pirmininkas Matthiasas Scheppas.

Pagal V. Putino pasirašytą įstatymą, Rusijoje gyvenantys užsieniečiai nuo sausio kas tris mėnesius turi tikrintis dėl narkotikų, taip pat dėl ​​sifilio ir kitų ligų. Taip pat reikalingi rentgeno tyrimai, kurie yra prieštaringi dėl radiacijos poveikio.

„Vadovų, inžinierių, mokslininkų ir tyrėjų nepasitenkinimas tebėra didelis. Įstatymo taikymas turėtų būti sustabdytas", – sakė M. Scheppas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)