„Maskva sulaukė aiškios kritikos Generalinėje Asamblėjoje ir Saugumo Taryboje dėl nuolatinio JT Chartijos pažeidinėjimo“, – sakė A. Baerbock agentūrai dpa ketvirtadienio vakarą, pasibaigus jos dalyvavimui Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, prieš išskrisdama atgal į Vokietiją.

„Rusija yra izoliuota“, – sakė A. Baerbock. Ji pridūrė, kad Maskva, bandydama kvestionuoti svarbias deklaracijas dėl darnaus vystymosi ir pasaulinės sveikatos politikos, susidūrė su „stipriu pasipriešinimu“, ypač iš Afrikos, Lotynų Amerikos ir Azijos šalių.

A. Baerbock nuo sekmadienio buvo JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, pasilikusi ten diena ilgiau nei Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, kuris savo misiją JT baigė trečiadienio vakarą ir po to išskrido atgal.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė taip pat kalbėjo neeiliniame JT Saugumo Tarybos posėdyje dėl padėties Kalnų Karabache.

Viešėdama Niujorke A. Baerbock taip pat paragino tarptautinę bendruomenę esminėmis reformomis pritaikyti JT ateičiai, nes šiai pasaulinei institucijai reikia „atnaujinimo“.

„Daugelis žmonių teisingai mano, kad JT širdis nebeplaka tinkamai“, – sakė ministrė, pridurdama, kad juo labiau svarbu, jog pasaulis susirinko į Niujorką „bent šiek tiek jos ritmui atkurti“.

„Ši įtempta savaitė man parodė: didžioji pasaulio dauguma nori daugiau tarptautinio bendradarbiavimo, nori rasti bendrų sprendimų“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją