Vokietijos žaliųjų partija tradiciškai laikosi tvirtos humanitarinės pozicijos migracijos ir prieglobsčio klausimais ir pasisako už svetingo priėmimo politiką.

Bet migracija tampa itin svarbiu politiniu klausimu Vokietijos koalicinei vyriausybei, o kanclerio Olafo Scholzo socialdemokratai žada laikytis griežtesnės pozicijos, į šalį plūstant vis daugiau migrantų.

„Nėra žmoniškumo be tvarkos“, – šeštadienį vakariniame Karlsrūhės mieste kalbėjo A. Baerbock.

Pasak A. Baerbock, žalieji prisiėmė atsakomybę kaip Vokietijos valdančiosios koalicijos dalis, o tai apima ir derybas dėl galimo susitarimo prieglobsčio politikos srityje.

„Negalime išsisukinėti nuo šios atsakomybės“, – teigė A. Baerbock.

Praėjusią vasarą A. Baerbock sulaukė griežtos kritikos savo pačios partijoje dėl to, kad pritarė planams reformuoti Europos Sąjungos prieglobsčio politiką. Siekiant apriboti nepageidaujamą migraciją, planuojama imtis kelių griežtesnių politikos priemonių.

Visų pirma, Europos Sąjunga planuoja supaprastinti prieglobsčio prašymų teikimą migrantams iš šalių, kurios priskiriamos prie santykinai saugių, ir leisti greičiau deportuoti migrantus į tas šalis.

Ricarda Lang, kuri penktadienį buvo perrinkta viena iš partijos pirmininkių, išsakė panašią nuomonę kaip A. Baerbock.

„Didžiausias kompromiso priešas yra populistas, – sakė R. Lang. – Pasipriešinimas dešiniesiems ekstremistams yra demokratinė pareiga.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją