„Su didžiule drąsa ir ryžtu Ukraina gina ir mūsų visų laisvę“, – sakė A. Baerbock pareiškime, kurį Užsienio reikalų ministerija išplatino jai atvykus. Ir Ukraina savo ruožtu gali „pasikliauti mumis“, pridūrė ji.

„Mes nenuleisime rankų, kad paremtume Ukrainą, besiginančią nuo Rusijos agresijos, ekonominėje, karinėje ir humanitarinėje“ srityse, sakė ministrė.

Tai buvo ketvirtasis A. Baerbock vizitas į Ukrainą nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metų vasario mėnesį.

Ukrainos siekis tapti Europos Sąjungos nare turėtų būti viena iš temų, šios kelionės metu aptariamų su Ukrainos pareigūnais.

Ukraina kandidatės į ES statusą gavo prieš metus ir tikisi šiais metais pradėti oficialias derybas dėl to, ką ji turi padaryti, kad sutvirtintų savo narystės paraišką.

A. Baerbock sakė, kad Ukraina jau padarė „didelę pažangą“ kai kuriose srityse, įskaitant teismų reformas, tačiau teigė, kad jai dar reikia „nemažai nuveikti“ kovojant su korupcija. Ji dar kartą patvirtino, kad Vokietija „ryžtingai remia Ukrainą jos kelyje į Europos Sąjungą“.

Taip pat A. Baerbock pareiškime išreikštas susirūpinimas dėl priverstinio Ukrainos vaikų perkėlimo į Rusiją. Pasak jos, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „nesustos prieš nieką“, kad palaužtų Ukrainos žmones.

„Mes remiame organizacijas, Ukrainos valdžios institucijas ir nevyriausybines organizacijas, kurios stengiasi grąžinti pagrobtus vaikus namo, – sakė A. Baerbock. – Niekas negali pateisinti šio karo vykdymo pačių nekalčiausiųjų, t. y. vaikų, sąskaita. Pirmas žingsnis taikos link būtų, jei V. Putinas leistų šiems vaikams grįžti namo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją